Spišská Nová Ves – Rozsiahla rekonštrukcia nemocnice v Spišskej Novej Vsi priniesla so sebou nečakaný vedľajší účinok – výrazné zhoršenie parkovacích podmienok. Od  pacientov a návštevníkov nemocnice zaznievajú čoraz hlasnejšie sťažnosti na nedostatok parkovacích miest, zvýšené poplatky a komplikované hľadanie voľného miesta.

„Je to tu ako v lotérii. Keď sa mi podarí zaparkovať, mám pocit, že som vyhrala v lotérii,“ sťažuje si Janka, ktorá pravidelne navštevuje svojho otca v nemocnici. Podobné skúsenosti majú aj ďalší pacienti a ich blízki. Mnohí z nich sa sťažujú na zvýšené poplatky za parkovanie, najmä pre osoby s ťažkým zdravotným postihnutím. „Platiť za parkovanie, keď prídem na zákrok, mi príde absurdné,“ hovorí Marián, ktorý musel po dvojdennej hospitalizácii zaplatiť 16 eur za parkovné.

Nemocnica priznáva problémy, ale hľadá riešenie

Nemocnica si je vedomá vzniknutej situácie a prijala niekoľko opatrení na jej zlepšenie. „Uvedomujeme si, že výstavba novej nemocnice so sebou prináša určité obmedzenia,“ hovorí Bianka Krejčíová, PR špecialistka nemocnice. „Zaviedli sme kyvadlovú dopravu, zvýšili sme počet parkovacích miest pre zamestnancov a znížili sme poplatky pre osoby s ťažkým zdravotným postihnutím.“

Napriek týmto opatreniam však situácia zostáva napätá. Pacientmi a návštevníkmi zaznievajú výzvy na ešte rýchlejšie nájdenie riešenia. „Chápeme, že rekonštrukcia je potrebná, ale uvítali by sme možno ešte aj iné riešenia, “ hovorí Marek , ktorý bol svedkom hádky medzi vodičom a pracovníkom SBS.

Kedy sa situácia zlepší?

Nemocnica ubezpečuje, že robí všetko pre to, aby sa situácia čo najskôr zlepšila. Plánuje sa ďalšie navýšenie parkovacích kapacít a zavedenie rezervačného systému pre zamestnancov. Napriek tomu bude trvať istý čas, kým sa všetky plánované zmeny zrealizujú.

Zavedený bol aj nový parkovací poriadok:

  • ŤZP s parkovacím preukazom – parkovanie zdarma.
  • ŤZP bez parkovacieho preukazu – 50% zľava.
  • Zaviedli sme maximálnu dennú sadzbu parkovania – 8 eur za deň.
  • Krátkodobé parkovanie (do 15 min.) – zdarma.

Odporúčania pre návštevníkov

Vzhľadom na súčasnú situáciu nemocnica odporúča pacientom a návštevníkom, aby v prípade možnosti využili verejnú dopravu, kyvadlovú dopravu alebo dovoz inou osobou. Taktiež prosí o trpezlivosť a rešpektovanie dopravných obmedzení.

Parkovacia situácia v nemocnici v Spišskej Novej Vsi je v súčasnosti veľmi náročná. Zatiaľ čo nemocnica prijíma opatrenia na jej zlepšenie, pacienti a návštevníci musia zatiaľ prejavovať trpezlivosť. Otázka znie, ako dlho bude trvať, kým sa situácia úplne stabilizuje a pacienti budú môcť bez problémov parkovať pri nemocnici.

Zdroj foto : Penta Hospitals SK

Pridaj komentár

error: Content is protected !!