Nováčany, 24. september – Včerajšie popoludnie sa v obci Nováčany zmenilo na tragédiu, keď pri dopravnej nehode zahynul maloletý cyklista. K nešťastiu došlo na križovatke ciest III/3363 a miestnej komunikácie, neďaleko obecného úradu.

Podľa informácií poskytnutých hovorkyňou Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach, mjr. Mgr. Lenkou Ivanovou, vodička osobného motorového vozidla Kia nedala na križovatke prednosť v jazde idúcemu cyklistovi. Následná zrážka mala za následok ťažké zranenia chlapca, ktorému sa napriek okamžitej záchranárskej pomoci nepodarilo zachrániť.

„Dieťa zrejme nerešpektovalo dopravné značenie a vbehlo do cesty,“ uviedla hovorkyňa. Vodička bola podrobená dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Výzva na zvýšenú opatrnosť

Rodičia, starí rodičia, opatrovatelia – na vás je, aby ste deťom vštepovali zásady bezpečnosti cestnej premávky od útleho veku. Vysvetlite im, ako sa správať na chodníku, pri prechádzaní cez cestu a ako používať bicykel. Pamätajte, že váš príklad je pre deti najdôležitejší.

Vodiči, buďte ohľaduplní! Pamätajte, že deti sú na cestách nepredvídateľné. Znížte rýchlosť v obciach, dávajte pozor na chodcov a cyklistov a vždy sa uistite, že je križovatka bezpečná pred tým, než sa do nej vydáte. Každý z nás môže prispieť k tomu, aby naše cesty boli bezpečnejšie.

Pridaj komentár

error: Content is protected !!