Polícia v Poprade rieši závažný prípad sexuálneho zneužívania, ktorý sa odohral v stredu (28.08.2024) popoludní v časti Kvetnica. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade na základe získanej dôkaznej situácie vzniesol obvinenie 69-ročnému miestnemu mužovi zo zločinu sexuálneho zneužívania.

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, mjr. Ing. Jany Ligdayovej, muž kontaktoval 7-ročné dievčatko, ktoré sa bicyklovalo na konci cyklistického chodníka. “Muž zavolal malú slečnu, aby šla za ním, a tá ho nasledovala do lesa pri ceste. Tam sa k dievčatku nevhodne správal, čo ju prinútilo volať otca,” uviedla Ligdayová. Muž následne z miesta ušiel na kolobežke.

Polícia však podozrivého muža rýchlo vypátrala a umiestnila ho do cely policajného zaistenia, kde s ním boli vykonané potrebné procesné úkony. “Zákon pri tomto zločine stanovuje pre páchateľa trest odňatia slobody na tri až desať rokov,” dodala Ligdayová.

Tento prípad je varovaním pre všetkých rodičov, aby boli ostražití a dbali na bezpečnosť svojich detí. Polícia zároveň apeluje na verejnosť, aby v prípade podozrivého správania okamžite kontaktovala príslušné orgány.

Ilustračné foto : pixabay

Pridaj komentár

error: Content is protected !!