Spišská Nová Ves, 19. júla 2024 – Už 69. ročník obľúbených Spišských trhov sa včera (18. júla) začal v uliciach Spišskej Novej Vsi. Počas celého trvania trhov, od štvrtka do nedele (18. – 21. júla), bude v centre mesta prebiehať intenzívny dohľad polície. Pri plánovaní cesty na Spišské trhy musíte zohľadniť aj dopravné obmedzenia.

Hlavným cieľom je zaistiť bezpečnosť a plynulosť trhov, a to ako pre návštevníkov, tak aj pre predávajúcich. Okrem uniformovaných policajtov budú v teréne pôsobiť aj neuniformovaní príslušníci, ktorí sa zamerajú na dodržiavanie verejného poriadku a kontrolu vodičov.

„V piatok ráno 19. júla polícia v meste uskutočnila rozsiahlu kontrolu dychovej skúšky vodičov. Z 2384 kontrolovaných vodičov bolo 8 pod vplyvom alkoholu, medzi nimi aj dvaja cyklisti. Jeden vodič s 1,77 promile bol zadržaný a bude čeliť obvineniu z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ uviedla mjr. Mgr. Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach.

Polícia apeluje na vodičov, aby boli ohľaduplní, tolerantní a rešpektovali pokyny policajtov a dopravné značenie. Zároveň upozorňuje návštevníkov trhov, aby si dávali pozor na svoje osobné veci a nenechávali ich bez dozoru.

Pridaj komentár

error: Content is protected !!