Sabinov, 27. mája 2024: V sobotu 25. mája 2024 došlo v katastrálnom území obce Červená Voda počas konania spoločenskej akcie k hrozivej udalosti. 59-ročný muž zo Sabinova narazil so svojim osobným vozidlom do viacerých ľudí, pričom v troch prípadoch išlo o maloleté osoby. Všetci zranení museli vyhľadať lekársku pomoc.

Vodič namiesto toho, aby pomohol zraneným, z miesta činu ušiel. V krátkom čase ho však vypátrala policajná hliadka a obmedzila ho na osobnej slobode. K incidentu došlo na Ul. Priemyselná štvrť v Sabinove. Muž bol podrobený dychovej skúške, ktorej výsledok presiahol 2 promile.

59-ročný muž bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia. Prípad rieši krajský vyšetrovateľ, ktorý vykonáva všetky potrebné procesné úkony. Na základe dostatočnej dôkaznej situácie vzniesol voči Sabinovčanovi obvinenie z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia v súbehu s trestnými činmi neposkytnutia pomoci a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Zákon v prípade preukázania viny pred súdom stanovuje za toto protizákonné konanie trestnú sadzbu odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo až na doživotie!

Zdroj a foto :

mjr. Ing. Jana Ligdayová

starší referent špecialista – hovorca | Oddelenie komunikácie a prevencie | Krajské riaditeľstvo PZ v Prešove

Pridaj komentár

error: Content is protected !!